Орозодо эмнелерди жеп, эмнелерден баш тартуу керек?

Орозодо эмнелерди жеп, эмнелерден баш тартуу керек?
3-Май 2019, Жума, 11:55

Эң ыйык айлардын бири-бул Рамазан айы болуп саналат. Чындыгында мен муну бардык адамдарга арналган шыпаа катары кабыл алам. Анткени, Орозо кармоо менен биз организмибизди физикалык жана руханий жактан бекемдеген болобуз.

Өзгөчө сиз Орозо кармоо менен бирге орнанизмиңизди тазалаган болосуз.

Мисалга, эртең мененки оозду жапканда ашказанды кыйнап, көп тамактанып алган болбойт.

Ооз ачаарда болсо, күнү бою ачка жүрүп, тамакты бат-баттан жегендин ордуна аз-аздан чайнап жеген жакшы.

Эмнелерди жегенге болот, эмнелерди жегенге болбойт?

1.Саарлыкта фисташка, жаңгак, бадам, оливка жана кокос майы күнү бою ток тутканга жардам берет.

2.Саарлыкта сыр, сосиска, колбаса жана бал сыяктуу тамак-ашты жегенди сунуш кылбайм.

3.Ошондой эле саарлыкта сууну көп ичип алган туура эмес, болгону күнү бою организмиңизди суу менен камсыз кылчу азыктарды жегениңиз жакшы.

4.Ооз ачаарда жашылча жана мөмө жемиштерди көп колдонуу менен сиз тамакты сиңирүүнү жеңилдеткен болосуз.

5.Мисалга, бат-баттан тамактануу шишүү сыяктуу маселелерди жаратуусу мүмкүн.

Эскертүү: Сайтыбыздагы маалыматтарды колдоноордо, биздин сайтка ссылка көрсөтүүнү унутпаңыздар!