Организмге муктаж 15 маанилүү белгилер

Организмге муктаж 15 маанилүү белгилер
18-02-2017

Теринин кургашы

Эгерде тери кургап жатса анда Е витамини жетишсиз болуп жаткандыгынан кабар берет. Ал үчүн күнүмдүк рационго жаңгак, майлуу балык жана өсүмдүк майы бар азыктарды кошуу керек.

Чачтын жана тырмактын сынышы

Бул учурда С витамининин жана кальцийдин жетишсиз болуп жаткандыгынын белгиси. Буларды көбүнчө дан эгиндеринде, нан, грейтфрут, лимон жана башкалардан тапса болот.

Тиштин канашы

Организмде С витамининин жетишсиздигинен улам келип чыгат. Ал пияз, сарымсак, жер жана мөмө жемиштеринде кездешет. Ошондой эле ит мурунду кайнатып ичүү зарыл.

Уйкусуздук жана кыжырдануу

Магний жана калийдин жетишсиздигинен улам пайда болот. Бул микроэлементтерди кургатылган өрүктөн, кактан, кара өрүктөн жана кызылчадан табууга болот.

Кечкисин тарамыштын тартышы

Бул да магний жана калийдин жетишсиздигинен келип чыгат.

Чыканактын кургашы

Чыканак С жана А витамининин жетишсиздигинен кургайт. Аны баардык ачык кызыл өңдөгү жашылча-жемиштерде: сабиз, ашкабак, помидор, абрикос жана кактардан тапса болот.

Туздуу нерсеге тартса

Организмде инфекции бар же болбосо сезгенип калган. Эң алгач заара бөлүп чыгаруучу системада.

Таттуу тамактарга тартып жатса

Балким нерв закымдап, энергетикалык глюкоза керек болушу мүмкүн. Мындай учурда бал жана кара шоколад жеп жүрсө жакшы, ичеги карында көйгөйлөр жаралбашы үчүн.

Ачыган тамактарга тартса

Бул белги ашказан гастритинен же болбосо боордун кыйналганынан кабар берет. Ал эми ачыган тамак ичеги карындын жакшырышына жана оорунун басаңдашына жардам берет.

Ал эми тамак ачып кеткендей сезилип жатса

Балким депрессияга кабылгансыз.

Семечка чаккыңыз келип турса

Организмде антиоксидант жетишпей жаткандан улам болушу мүмкүн.

Кычкыл каалап жатсаңыз

Боор жана өткө стимуляция керек болгондуктан организм өзү азыктарга муктаж болуп калат. Күнүмдүк азыктардын арасына лимон жана клюква кошсо болот.

Ачуу тамак жегиңиз келсе

Ичеги карын көйгөйлөрү туурасында кабар берген болот. Бул үчүн организмди акырын тазалоо керек болот.

Курч нерсеге тартса

Курч ачуу тамак ашказан сиңирүүсүн жакшыртат, бирок ченеп жана ачкарын тамактанууга болбойт.

Деңиз азыктарына тартып жатса

Организмде йоддун жетишсиз болуп жатканынан келип чыгышы ыктымал.

Эскертүү: Сайтыбыздагы маалыматтарды колдоноордо, биздин сайтка ссылка көрсөтүүнү унутпаңыздар!