Каакым – жаздын алгачкы гүлдөгөн гүлдөрүнүн бири. Ал мекенибиздин ар бир булуң-бурчунда өсөт. Биз бүгүн сиздерге каакымдын ден-соолукка пайдасы тууралуу кеп кылмакчыбыз.
Диабет болгон кезде
Каакымдын майдалап тууралган тамырын 1 стаканга салып, чай сыяктуу кайнатып ичиңиз. күнүнө ушундай 3-4 жолу ичип турсаңыз, диабетти алдын аласыз.
Онкологиялык ооруларда
Каакымдын 100 г жаш жалбырагын тузду сууга малып, ага 50 г майдалап тууралган пияз менен 25 г петрушка кошуп, өсүмдүк майы менен аралаштырып ичиңиз. ошондо сиз түрдүү онкологиялык оорудан аман каласыз. Алсырап калган кезде да пайдасы мол.
Бөйрөктүн оруксунуусу
Каакымдын тамырын майдалап алып, күнүнө 2 жолудан тамак ичердин алдында жарым саат мурун жеп туруңуз.
Жүрөк ооруларына
Каакымдын тамырын кугатып, жеп артынан суу ичип алыңыз. Ушуну күнүнө 2-3 жолу кайталап турсаңыз, жүрөк ооруларынан кутуласыз.
Арыктагыңыз келсе
2 аш кашык же 1 аш кашык каакым жалбырагын сууга салып кайнатып, 6-8 саат аралыгында термосто сактаңыз. Кийин аз-аздан жутуп туруңуз.
Териңизди агартуу үчүн
Каакым гүлүн 0,5 л сууга жарым саат кайнатып, бетиңизди эртең менен жана кечинде сүртүп туруңуз.
Азыркы күндө өсүмдүктөн чыккан сүттөн турдүү майлар жасалат. Алар сөөл, сыздоок, сепкил, ала, жылан чакканда жардам берет.