Сабиз,кызыл кызылчанын жана труптун ар бироонон 200гр ширелерин сыгып алып аралаштырат да,кара тустогу ботолкого куят. Аны пробка менен бош жабат. Ботолконун сыртын камыр менен жука жаап 3 саат духовкага кайнатат. Муну кунуго 3 маал,ачкарын 1 чон кашыктан ичет. Дарылануу мооноту 2-3 ай. Бир чай кашык балды бир стакан сутко аралаштырып кунуно уч маал бир ай ичиш керек.
Алы кетип аппетити болбосо 4-5кун катары менен 1 ден трупту теркадан откоруп жеш керек. Артынан дайыма бир чон кашык сууну ууртап койсо болот.
Кургатылып майдаланган каакымдын тамырынын 2 чай кашыгын 1 стакан муздак сууга салып аралаштырат, оозун жаап 8 саат коёт. Бир кундо 3-4 болуп ичуу керек.