Шоколаддын жаңы түрү табылды

25-Сен. 2017, Дүйшөмбү, 10:50

Биринчи жолу 80-жылдан кийин шоколаддын жаңы, төртүнчү түрү жасалып, кара ак жана сүт менен катар аны "рубин" деп аташты.

Швейцариянын шоколадынын алпы болгон Барри Каллебауттун айтуусу боюнча, бир нече жылдан бери адистер изилдеген жаңылыкты жасоо үчүн рубин какао-буурчактары колдонулган. Алар шоколадга «мөмө-жемиш даамын” берип турат.

"Шоколадга мөмөлөр кошулган эмес, анын жыпар жыты менен түсү табигый",- деп кабарлайт “My Planet”.

1930-жылдардагы ак шоколаддан кийинки эле пайда болгон жаңы «Рубин» шоколадды болуп калды.

Кондитерлер жаңы шоколад «ачуу да эмес, сүттүү да эмес толугу менен жаңы даам» дешет.

«Рубин шоколадды жаңыланган жана жеңил кремдүү текстурасы бар. Шоколадды жеген кезде керек болсо эмне жеп жатканыңызды тушүнбөйсүз, ал жеңил жана мөмө-жемиш даамы даамданат », - дейт шоколад эксперти Ангус Кеннеди.


Мурда сиэтлдик окумуштуулар шоколад менен кофенин сапатын жакшыртуучу жана алардын даамын арттырууга мүмкүндүк берүүчү ачылыш жасагандарын кабарлашкан эле.

Эскертүү: Сайтыбыздагы маалыматтарды колдоноордо, биздин сайтка ссылка көрсөтүүнү унутпаңыздар!