Нан көгөрүп кетпеши үчүн атайы кошулма кошулуп, көп фазалуу технологиялар колдонулат. Бул тууралуу “life.ru” сайты маалымдайт.
Космонавтардын рационуна кирген нанды эки жыл бою сактоого болот. Бул маалыматты наабайкананын директору Марина Костюченко билдирди.
«Камыр канчалыкты узак иленсе, нан да ошончолук узак сакталат. Ошондой эле, анын сактоо убактысын узартуу үчүн атайы кошулмалар кошулат. Мунун менен бирге, нандын узак сакталышына анын сырткы каптамасы менен ультра фиолет нурларын менен иштелип чыгуусу таасир берет», - деди ал.
Ошону менен бирге, адис институ 60 жыл бою 15 ай сакталуучу нан даярдашкандарын айтышты.