Фарида Жумакадырова
20-Сен. 2017, Шаршемби, 09:53
Ашканадагы тазалык жана иреттүүлүк - идеалдуу кожойкенин "визиттик карточкасы". Мындан тышкары идеалдуу кожойке кандай болууга тийиш?
Идеалдуу кожойке төмөнкүлөрдү билет:
- салат жасоодо, торт жасоодо жылуу жана муздак азыктарды эч качан аралаштырбаш керек экендигин;
- даяр тамактарды 5 С же андан төмөнкү температурада сактоо керектигин;
- муздак тамактарды 48 сааттын ичинде пайдаланыш керектигин;
- мөөнөтүнөн өтүп кеткен азыктарды колдонбош керек экендигин.
Идеалдуу кожойкенин...
- даяр жана чийки азыктарга колдончу бычагы эки башка болот;
- азыктарга чымын-чиркей конбош үчүн ашканасынын терезеси тор менен тосулуу болот;
- азык-түлүгүнүн жана тамак-ашынын үстү дайыма жабылып турат;
- калдык салган чакасы дайыма жабылуу турат жана эч качан жагымсыз жыттанбайт;
Идеалдуу кожойке...
- анын ашканасына бир гана ооруканадагы операция бөлмөсү атаандаш боло алат;
- жарака кеткен чыныны, карарып кеткен тарелканы өкүнбөй дароо ыргытат;
- ашканадагы азыктарын таракан, кумурска, чымын, чычкан менен бөлүшпөйт;
- азык-түлүктү сарамжалдуулук менен жаңысын гана сатып алат.
Эскертүү: Сайтыбыздагы маалыматтарды колдоноордо, биздин сайтка ссылка көрсөтүүнү унутпаңыздар!