Орозодо суусатуучу тамак-аштар

Орозодо суусатуучу тамак-аштар
6-Май 2019, Дүйшөмбү, 13:13

Орозо кармоодо күнү бою ачка жүргөндүктөн, саарлыкта жеген тамагыңыз сиз учүн абдан маанилүү. Саарлыкта курсагыңызды бат ачыра турган тамак-аштарды жегенден алыс болуңуз. Алар кайсылар?

- Бал, шоколад, варенье кандын түзүмүндөгү шекердин бирде көбөйүп, бирде азайып кетүүсүнө себеп болуп, курсактын бат ачуусуна себеп болот.

-Өзгөчө курамы шекерге бай болгон тамак-аштардан оолак болуңуз.

-Рамазан пидеси (Мунун курамында дагы карбонгидраддар көп болгондуктан, курсакты бат ачырат)

-Кызартылып куурулган картошканы дагы жегенден кийин кайра эле, курсактын бат ачканын байкоого болот.

-Коон, дарбыз жана жүзүм. Алардын курамы дагы шекерге бай болгондуктан, курсакты бат ачуусуна түрткү болот.

-Муну менен бирге мөмө-жемиштердин согу дагы курсактын бат ачканынан себеп болот. Анткени, алардын курамы витамин жана минералдарга бай келип, организмге сиңимдүү келет.

Эскертүү: Сайтыбыздагы маалыматтарды колдоноордо, биздин сайтка ссылка көрсөтүүнү унутпаңыздар!
КӨП ОКУЛГАНДАР