Ашканадагы тазалык жана иреттүүлүк - идеалдуу кожойкенин "визиттик карточкасы". Мындан тышкары идеалдуу кожойке кандай болууга тийиш?
Идеалдуу кожойке төмөнкүлөрдү билет:
Салат жасоодо, торт жасоодо жылуу жана муздак азыктарды эч качан аралаштырбаш керек экендигин;
даяр тамактарды О 5 С же андан төмөнкү температурада сактоо керектигин;
муздак тамактарды 48 сааттын ичинде пайдаланыш керектигин;
мөөнөтүнөн өтүп кеткен азыктарды колдонбош керек экендигин.
Идеалдуу кожойкенин...
даяр жана чийки азыктарга колдончу бычагы эки башка болот;
азыктарга чымын-чиркей конбош үчүн ашканасынын терезеси тор менен тосулуу болот;
азык-түлүгүнүн жана тамак-ашынын үстү дайыма жабылып турат;
калдык салган чакасы дайыма жабылуу турат жана эч качан жагымсыз жыттанбайт;
Идеалдуу кожойке...
анын ашканасына бир гана ооруканадагы операция бөлмөсү атаандаш боло алат;
жарака кеткен чыныны, карарып кеткен тарелканы өкүнбөй дароо ыргытат;
ашканадагы азыктарын таракан, кумурска, чымын, чычкан менен бөлүшпөйт;
азык-түлүктү сарамжалдуулук менен жаңысын гана сатып алат.